Over ons

Wie zijn wij

De brandmeesters

Wij zijn Toon en Jacolien Veldhoen. Een aantal jaar geleden is de liefde voor koffie ontspoord toen wij een barista opleiding volgden in Antwerpen. Daarvoor waren we al fervente koffieleuten en gingen ook regelmatig naar koffie conventies. Alle zetmethoden hebben wij uitgeprobeerd en ook werden we steeds kritischer over welke koffiebonen we daarvoor wilden gebruiken. Van koffiezetten naar koffiebranden was voor ons op een gegeven moment een logische stap. Koffiebrander ben je niet zomaar van de één op de andere dag. Daar gaat veel onderzoek, opleiding en energie inzitten. Eerst voor onszelf, daarna ook voor familie. Toen kwamen de vrienden erbij. Daarna de vrienden van vrienden en zo breidde onze klantenkring zich als een olievlek uit. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en staat er een prachtige professionele Giesen koffiebrander in onze branderij aan huis. We branden nu niet meer alleen voor ons eigen kringetje, maar willen graag een zo breed mogelijk publiek laten meegenieten van onze grote passie: koffie! En dan bedoelen wij dus niet zomaar een kopje koffie. Nee, wij bedoelen een formidabel kopje koffie. Zo eentje waar je geen genoeg van krijgt. Zo eentje waar je ’s ochtends je bed voor uitkomt. Zo eentje waarvan je humeur een huppeltje maakt. Dat bedoelen wij.

Woodstock CoffeeRoasters

Peace,

Love

And Coffee

Verpakking en houdbaarheid

De verpakking die wij voor onze Woodstock Coffee gebruiken is speciaal ontwikkeld om koffie te bewaren en beschikt over een ventiel waardoor de bonen kunnen uitademen. Dit komt de smaak ten goede. Wij vermelden de branddatum op elke verpakking. Binnen 24 uur na branding worden de vers gebrande koffiebonen verpakt in deze speciale verpakking en is klaar om verstuurd te worden. Na 3 tot 5 dagen bereiken de koffiebonen hun optimale smaak. De koffiebonen blijven tot een jaar na de branddatum goed. Ons advies is: bestel wat vaker kleinere hoeveelheden, zodat je steeds niet langer dan 3 tot 4 maanden met je voorraad doet. Daarna bestel je gewoon weer een heerlijk vers gebrande nieuwe zending.

Uniek in Zeeland

Onze koffiebranderij is uniek in Zeeland. De koffiebonen worden in Zeeland gebrand en direct na branding ingepakt om verkocht te worden. Onze koffiebranderij is te bezoeken. Wij vinden het leuk om je alles te laten zien en te vertellen over onze koffie. Wij zijn super enthousiast over onze koffie en hopen dat op jou over te kunnen brengen. Loop even binnen en laat je verrassen!

Inkoop

Wij van Woodstock CoffeeRoasters besteden veel aandacht aan het selecteren van de juiste groene koffiebonen voor onze branderij in Zeeland. We kopen onze koffiebonen zorgvuldig in. Daarbij letten we op kwaliteit en smaak. De kwaliteit van groene koffiebonen is altijd afhankelijk van factoren als herkomst, klimaat, weersomstandigheden en oogst.

 

Onze koffie legt een zo kort mogelijke route af van de plantage naar jouw koffie kopje. Daardoor hebben wij inzicht over het hele proces en kunnen wij onze koffie verkopen voor een zeer concurrerende prijs.

Het brandproces

Koffie branden is een ambacht. Wij roosteren koffiebonen voor alle zetmethoden. Dit branden gebeurt dagelijks in onze eigen branderij in Zeeland volgens de slow roast methode. Voordat onze koffiebonen de deur uitgaan om bij jou in je koffiemachine te belanden, beoordelen wij onze koffiebonen uitvoerig. Dit doen wij door middel van cupping (proeverij) en met verschillende zetmethodes. Deze kwaliteitscontrole wordt bij elke nieuwe zending koffie uitgevoerd. Van groene koffieboon tot een heerlijk geurend koffieboontje bij jou thuis of in jouw bedrijf; we hebben het hele proces in eigen beheer en kunnen daardoor kwaliteit garanderen!

Slow-roast methode

De koffiebonen van Woodstock CoffeeRoasters worden in kleine hoeveelheden bij een temperatuur van ongeveer 200°C in een Giesen brander in onze branderij in Zeeland gebrand. Daarbij is de temperatuur en de tijd het grote verschil met industriële koffiebranderijen. Daar wordt namelijk de koffie op een temperatuur van ongeveer 600°C in zeer korte tijd gebrand. Door de ambachtelijke slow roast methode van Woodstock CoffeeRoasters krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen.